الگوریتم های گوگل هر یک دارای مقاصد مختلفی هستند ولی در مجموع هدف همگی آنها بصورت کلی انتخاب بهترین وب سایت ها جهت نمایش در صفحه نتایج جستجو برای کاربران است. در این مطلب الگوریتم های گوگل ابتدا به اجمال معرفی شده است که در پست های آتی بصورت کامل هر کدام از آنها تشریح خواهند شد.
الگوریتم های گوگل چیست؟
شرکت گوگل به عنوان یکی از برترین شرکت های موتور جستجو که تمام تمرکز آن بر روی جستجوی مشتریانش است باید شرایطی را ایجاد کند که کاربرانی که از این موتور جستجو استفاده می کنند در کمترین زمان ممکن به نتیجه دلخواه خود برسند. به کلیه تکنیک ها و روشهایی که در داخل و خارج از وب سایت انجام می شود که باعث شده جایگاه وب سایت در موتورهای جستجو بهبود پیدا کند سئو گفته می شود.
همواره وب سایت های بسیاری هستند که برای دستیابی به رتبه های برتر در موتور جستجوی گوگل و بهینه سازی سایت همچنین آوردن کلمات کلیدی خود به صفحه اول گوگل از روش های نادرستی استفاده می کنند ولی الگوریتم های گوگل که توسط تیم برنامه نویسی شرکت گوگل به روز رسانی می شوند این وظیفه را بر عهده دارند که جلوی این کارهای غیر اخلاقی را بگیرند.
انواع الگوریتم های گوگل:
- الگوریتم گوگل پاندا
- الگوریتم گوگل پنگوئن
- الگوریتم مرغ مگس خوار
- الگوریتم گورخر
- لگوریتم کبوتر
- الگوریتم Page Layout
- الگوریتم رنک برین
- الگوریتم PayDay Loan
- الگوریتم Page Authority
- الگوریتم کافئین
- الگوریتم mobilegeddon
الگوریتم موبایل گدون گوگل (Mobilegeddon):
(21 آپریل 2015 زمان انتشار این الگوریتم)
خطرات: فقدان نسخه موبایل در صفحه، کاربرد ضعیف صفحه برای موبایل
به روز رسانی های گوگل برای موبایل (الگوریتم Mobilegeddon) تضمین می کند که صفحه های سازگار با موبایل در بالای نتایج رتبه بندی می شوند در حالی که صفحه هایی که برای موبایل بهینه سازی نشده باشند، نمی توانند جایگاه خوبی در SERP ها داشته باشند.
نحوه بهینه سازی برای آن: شما باید سایت خودتان را سازگار با موبایل طراحی کرده و بر روی سرعت و کارایی سایت تمرکز داشته باشید. تست سازگاری با موبایل در گوگل، به شما کمک می کند تا متوجه شوید که کدام قسمت ها از سایت شما باید بهبود پیدا کند. این تست در WebSite Auditor قرار دارد تا بتوانید سریع سازگاری سایت خودتان با موبایل را بررسی کنید. شما می توانید Content Analysis > Page Audit را دنبال کرده و در قسمت سربرگ عوامل فنی، این تست را پیدا کنید.
الگوریتم RankBrain چیست؟
(26 اکتبر 2015 زمان انتشار این الگوریتم)
خطرات: فقدان ویژگی های ارتباط مفهومی با عبارات جستجو، محتوای ضعیف، UX ضعیف
RankBrain بخشی از الگوریتم Hummingbird در گوگل است. این سیستم، یک سیستم یادگیری ماشینی می باشد که به گوگل کمک می کند تا معنی پشت هر عبارت جستجو را شناسایی کند و بهترین نتایج را در پاسخ به این عبارات ارائه کند. گوگل RankBrain را سومین عامل رتبه بندی مهم خودش معرفی می کند. در حالی که نمی دانیم که دقیقا تار و پود RankBrain به چه صورت است، اما در کل این سیستم می تواند ارتباط مفهومی برای صفحه های رتبه بندی شده برای یک عبارت جستجو را شناسایی کند و از آن به عنوان یکی از عوامل اصلی رتبه بندی استفاده کند.
نحوه بهینه سازی برای آن: شما باید محتوای خودتان را از نظر کامل بودن و ارتباط مفهومی با استفاده از تحلیل های رقابتی، بهینه سازی کنید. با استفاده از WebSite Auditor یک ابزار TF-IDF می توانید عبارات و مفاهیم مورد استفاده رقبای اصلی خودتان را شناسایی کنید؛ این عبارات به شما کمک می کنند تا محتوای بسیار متنوعی را ارائه کنید.
الگوریتم Possum چیست؟
(1 سپتامبر 2016 زمان انتشار این الگوریتم)
خطرات: رقابت شدید در مکان هدف
این الگوریتم ، تضمین می کند که نتایج محلی مبتنی بر مکان جستجو کننده، تغییر می کند: هر چه شما به آدرس یک کسب و کار نزدیک تر باشد، احتمالا شما آن کسب و کار را در نتایج جستجوی خودتان مشاهده می کنید. Possum همچنین باعث شکل گیری انواع مختلف از رتبه بندی نتایج برای عبارات جستجوی مشابه شده است، مثلا اگر شما به دنبال یک «دندان پزشک» باشید، این الگوریتم Possum باعث می شود که مبتنی بر مکان شما، نتایج مختلفی به شما ارائه شود.
نحوه بهینه سازی برای آن: شما باید لیست کلمات کلیدی خودتان را توسعه داده و ردگیری های رتبه بندی مبتنی بر مکان ها را انجام دهید. کسب و کارهای محلی حالا باید کلمات کلیدی بیشتری را در مقایسه با گذشته هدف بگیرند که این موضوع به دلیل تنوعی است که Possum در SERP ها ایجاد کرده است.
همانطور که رتبه بندی ها را بررسی می کنید، باید مطمئن شوید که حتما از مکان صحیح این ارزیابی ها را انجام دهید ( یعنی در مکان جغرافیایی هدف). شما می توانید با استفاده از Rank Tracker از قسمت Preferences > Preferred Search Engines این ارزیابی ها را انجام دهید. می توانید بر روی Custom در گوگل کلیک کنید. سپس مکان مد نظر خودتان را مشخص می کنید. شما می توانید آدرس های مختلف را برای این ابزار انتخاب کنید.
الگوریتم Fred چیست؟
(8 مارس 2017 زمان انتشار این الگوریتم)
خطرات: محتوای ضعیف، محتوای اشتراکی یا محتوای تبلیغات محور
یکی از آخرین به روز رسانی های گوگل با نام فرد وبسایت هایی را هدف می گیرد که مطابق با رهنمود های وبمستر گوگل نیست. اکثریت سایت هایی که تحت تاثیر این الگوریتم هستند، دارای پست های ضعیف هستند که به نظر بیشتر آن ها برای تولید درآمد ایجاد شده اند.
نحوه بهینه سازی برای آن: شما می توانید رهنمود های کیفیت جستجوی گوگل را بررسی کنید و مراقب محتوای ضعیف باشید. اگر تبلیغات در سایت شما نمایش داده می شود، باید مطمئن شوید که تبلیغات شما در صفحه هایی با کیفیت بالا، اطلاعات مرتبط و دقیق قرار داشته باشند. در اصل، نباید سعی کنید که گوگل را گول بزنید و لینک های جعلی را برای بهبود سایت استفاده کنید. بیشتر منتشر کننده ها تبلیغات تخفیف مالی را در سایت های خودشان ارائه می کنند که کاملا هم قانونی است اما اصلا نباید در این کار، تقلب کنید.
- ۹۹/۰۴/۰۸